четвер, 12 жовтня 2017 р.

Всесвітній день зору
Для залучення глобальної уваги до проблем сліпоти, порушення зору і реабілітації людей з порушенням зору щорічно у другий четвер жовтня під егідою Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я проводиться Всесвітній день зору.
Сліпота – це нездатність бачити. Провідні причини хронічної сліпоти включають катаракту, глаукому, вікову дегенерацію жовтої плями, помутніння рогівки, трахому і захворювання очей у дітей (наприклад, що викликаються дефіцитом вітаміну А). У світі все ширше зустрічається сліпота, що розвивається з віком, а також сліпота, що викликається неконтрольованим діабетом. 
За даними Міжнародного агентства з профілактики сліпоти, приблизно 284 мільйона чоловік мають проблеми із зором, з них 39 мільйонів не бачать зовсім. Хвороби очей вражають більше 19 мільйонів дітей. Близько 80% випадків сліпоти можна було б уникнути в разі своєчасного лікування. 
Звичайно, кожен колись чув, що для очей дуже корисна морква. Але на цьому весь перелік подібних продуктів не закінчується. Очам дуже корисні вітаміни А, В і С. Я розповім, в яких продуктах вони є у великій кількості.
Печінка тріски

Потрібно бути чесними – печінку тріски мало хто любить. Але марно, адже це дивовижне джерело риб'ячого жиру. І саме в ньому міститься величезна кількість кислот омега-3, які корисні для всього організму.
Гарбуз
А знаєте, чому саме морква корисна для зору? Вся справа в пігменті, який і дає їй такий колір. Ну і гарбуз нітрохи не менш помаранчевий. Бета-каротин – це те, що дає таке забарвлення цих продуктів, і мало того, він дуже корисний для ваших очей. Варто додати, що в гарбузі ще дуже багато лютеїну і зеаксантину, які чудово впливають на сітківку.
Сир
Прекрасний продукт для вашої сітківки. Все тому, що в ньому є дуже багато вітамінів групи В та інших корисних мікроелементів.



Чорниця
Ці ягоди можуть похвалитися тим, що мають дуже багато речовин, які сприяють накопиченню родопсину і йодопсину. Саме вони допомагають нашій сітківці.


Гіркий шоколад
Він дуже хороший не тільки для очей, але й загалом для вашого організму. Швейцарські лікарі досить довго досліджували всі позитивні якості гіркого шоколаду на організм. І прийшли до висновку, що він скорочує кількість вільних радикалів в організмі. А це означає, що він здатний зменшити ризик розвитку глаукоми.
Тепер ви знаєте, які продукти добре впливають на ваші очі. 
Бережіть свій зір!!! Це 90% сприйняття інформації!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар