Всесвітній день зору
Для
залучення глобальної уваги до проблем сліпоти, порушення зору і реабілітації
людей з порушенням зору щорічно у другий четвер жовтня під егідою Всесвітньої
Організації Охорони Здоров’я проводиться Всесвітній день зору.
Сліпота
– це нездатність бачити. Провідні причини хронічної сліпоти включають
катаракту, глаукому, вікову дегенерацію жовтої плями, помутніння рогівки,
трахому і захворювання очей у дітей (наприклад, що викликаються дефіцитом
вітаміну А). У світі все ширше зустрічається сліпота, що розвивається з віком,
а також сліпота, що викликається неконтрольованим діабетом.
За даними Міжнародного
агентства з профілактики сліпоти, приблизно 284 мільйона чоловік мають проблеми
із зором, з них 39 мільйонів не бачать зовсім. Хвороби очей вражають більше 19
мільйонів дітей. Близько 80% випадків сліпоти можна було б уникнути в разі
своєчасного лікування.
Звичайно, кожен колись чув, що для очей дуже корисна
морква. Але на цьому весь перелік подібних продуктів не закінчується. Очам дуже
корисні вітаміни А, В і С. Я розповім, в яких продуктах вони є у великій
кількості.
Печінка тріски
Потрібно бути чесними – печінку тріски мало хто любить. Але марно, адже це
дивовижне джерело риб'ячого жиру. І саме в ньому міститься величезна кількість
кислот омега-3, які корисні для всього організму.
Гарбуз
А знаєте, чому саме морква корисна для зору? Вся справа в пігменті, який і
дає їй такий колір. Ну і гарбуз нітрохи не менш помаранчевий. Бета-каротин – це
те, що дає таке забарвлення цих продуктів, і мало того, він дуже корисний для
ваших очей. Варто додати, що в гарбузі ще дуже багато лютеїну і зеаксантину,
які чудово впливають на сітківку.
Сир
Прекрасний продукт для вашої сітківки. Все тому, що в ньому є дуже багато
вітамінів групи В та інших корисних мікроелементів.
Чорниця
Ці ягоди можуть похвалитися тим, що мають дуже багато речовин, які сприяють
накопиченню родопсину і йодопсину. Саме вони допомагають нашій сітківці.
Гіркий шоколад
Він дуже хороший не тільки для очей, але й загалом для вашого організму.
Швейцарські лікарі досить довго досліджували всі позитивні якості гіркого
шоколаду на організм. І прийшли до висновку, що він скорочує кількість вільних
радикалів в організмі. А це означає, що він здатний зменшити ризик розвитку
глаукоми.
Тепер ви знаєте, які
продукти добре впливають на ваші очі.
Бережіть свій зір!!! Це 90% сприйняття інформації!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар